Ніяк не заспокоїться. Шойгу повідомив міністрів оборони Китаю та Індії про «провокацію з брудною бомбою» в Україні

У середу, 26 жовтня сергій шойгу, міністр оборони рф провів телефонні переговори з міністром оборони Китаю генерал-полковником Вей Фенхе, а також міністром оборони Індії Раджнатхом Сінгхою. У розмові він повідомив їм, що Україна може влаштувати «провокації із застосуванням брудної бомби».

Співрозмовники обговорили ситуацію в Україні. Також шойгу довів свою «заклопотаність» щодо деяких провокацій із застосуванням так званої «брудної бомби».

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти та сергій шойгу, міністр оборони рф, поширили інформацію, що Україна збирається підірвати на своїй території так звану «брудну бомбу» — ядерний боєприпас, а потім звинуватити в цьому рф.

Влада України заперечує звинувачення росії у розробці «брудної бомби» і вважає заяви російської сторони «абсолютним і цілком передбачуваним маренням».

А у Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що російські спроби провести інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) щодо провокації з «брудною бомбою» повністю провалилися.  За даними відомства, світова спільнота не повірила у фейкову інформацію кремля.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що таке «брудна бомба» та як західні країни відреагували на нові вигадки країни-агресорки