Нобелівську премію миру присудили Всесвітній продовольчій програмі

Нобелівський комітет оголосив в Осло лауреата премії миру за 2020 рік. Ним стала Всесвітня продовольча програма — найбільша гуманітарна організація, яка бореться з голодом.

Продовольчу програму ООН, як оголосили у повідомленні в Twitter, нагородили «за зусилля в боротьбі з голодом, за внесок в створення умов для досягнення миру в зонах конфліктів і за провідну роль в спробах запобігти використанню голоду як знаряддя війни і конфліктів».

У 2019 Всесвітня продовольча програма допомогла майже 100 мільйонам осіб у 88 країнах, які переживали голод, сказано в заяві Нобелівського комітету.

 

 

Премія миру — передостання в нобелівському циклі і єдина, яку оголошують не в Стокгольмі, а в Осло. 12 жовтня стане відомо ім’я лауреата премії з економіки пам'яті Альфреда Нобеля, яку заснував Банк Швеції.

У 2019 лауреатом нобелівської премії миру став прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед Алі, якого відзначили за зусилля по вирішенню прикордонного конфлікту з Еритреєю.

Нагадаємо, що Нобелівську премію з літератури присудили американській поетесі Луїзі Глюк.

Нобелівську премію з фізики вручили за вивчення чорних дір.

Нобелівську премію з хімії вручили за дослідження «ножиць ДНК».

Саму церемонію Нобелівської премії скасували. Призи лауреатам передадуть через посольства. Востаннє вручення премії та бенкет не відбулися під час Другої світової. 

 

Переслідування лагідного вбивці. Нобелівську премію з медицини вручили за відкриття гепатиту С