Нові провокації у Придністров'ї: росія розсилає фейкові СМС з попередженням про обстріли ЗСУ

Росія готує «ракетний та артилерійський» по території «Придністров’я» з жертвами серед мирного населення. А для того, щоб звинуватити в обстрілі Україну розсилає фейкові СМС-повідомлення нібито від імені СБУ.

Про це повідомляє Головне розвідувальне управління Міноборони

«Служба безпеки України наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення в більш безпечні регіони. Запевняємо, Збройні Сили України не бажають зла мирним жителям, однак люди що залишилися в містах будуть сприйняті в якості диверсійних груп і будуть ліквідовані без попередження. Рівно о 19.00 буде проведено ракетний та артилерійський обстріл об’єктів на території республіки», — цитує пресслужба ГУР МО текст фейкових СМС.

Ці повідомлення активно поширюють російськими пропагандисти.

При цьому в ГУР МО заздалегідь попереджає, що це свідома провокація ворожої країни і Україна не має до неї жодного стосунку.

«Подібні фейки та інциденти, які імовірно стануться на території «ПМР», є нічим іншим, як черговою провокацією російських спецслужб проти України та Молдови», — попереджає розвідка.

фейкове повідомлення про обстріл

Нагадаємо, 22 квітня заступник командуючого Центрального військового округу рф Рустам Міннекаєв, заявив про плани російської армії захопити Донбас та дійти до «Придністров'я».

Вже за три дні, 25 квітня, в Тирасполі невідомі обстріли будівлю МГБ сепаратистського регіону. Наступного дня невідомі підірвали дві радіовежі.

Росія та місцева влада звинуватила у вибухах Україну. Натомість в ГУР МО одразу повідомили, що ці провокації влаштувала ФСБ.