Новий посол США Бріджит Брінк приїхала до Києва (оновлено)

Бріджит Брінк, новий посол США в Україні, прибула до Києва. Офіційно про це ще не повідомлялося, проте відповідна інформація  з’явилася в її біографії на сторінці американського посольства в Україні.

За даними The Guardian, наприкінці тижня Брінк вручить вірчі грамоти президентові Володимиру Зеленському.

ОНОВЛЕНО

Брінк завела власний акаунт в Twitter у якості посла в Україні і підтвердила, що вже прибула до Києва. Сьогодні вона принесла вірчі грамоти до МЗС.

«Наш першочерговий пріоритет – допомогти Україні захиститися. У цей День пам’яті я вшанувала тих, хто загинув, захищаючи свою країну, вручила вірчі грамоти в МЗС Україна та розпочала обговорення того, як ми можемо підтримати Україну», — наголосила вона.

Бріджит Брінк у Києві

Наш першочерговий пріоритет – допомогти Україні захиститися. У цей День пам’яті я вшанувала тих, хто загинув, захищаючи свою країну, вручила вірчі грамоти в Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine та розпочала обговорення того, як ми можемо підтримати Україну.

25 квітня президент США Джо Байден офіційно запропонував призначити Бріджит Брінк послом США в Україні. 19 травня її кандидатуру затвердив Сенат.

Що відомо про Бріджит Брінк

Бріджит Брінк — кадровий американський дипломатом з відмінним знанням Європи та пострадянських країн. Кар'єру вона розпочала консульським політичним співробітником у посольстві США в Белграді, згодом працювала референтом з Кіпру, а до 2004 року — спеціальним помічником заступника секретаря Держдепу США з політичних питань у Європі. З 2005 по 2008 роки Брінк обіймала посаду політично-економічного керівника у Тбілісі.

Після перемоги на президентських виборах Барака Обами Брінк працювала заступником директора у справах Південної Європи у Держдепі США. Пізніше — у президентській Раді національної безпеки, де координувала зовнішню політику США та інтереси у відносинах з Туреччиною, Грецією, Кіпром, Грузією, Азербайджаном і Вірменією.

У 2011-му Брінк повернулася до Грузії як заступник голови місії посольства США у Тбілісі, з 2014 по серпень 2015 року була на аналогічній посаді в Узбекистані.

Наступні три роки дипломат працювала заступником помічника держсекретаря в Бюро європейських та євразійських справ.

У 2018 році Брінк розглядали кандидатом на місце посла США в Грузії, проте, за інформацією Foreign Policy, офіційний Тбілісі відмовився приймати агреман. За даними видання, причиною нібито стало втручання дипломата у внутрішню політику та особиста прихильність до Саакашвілі.

Бріджит Брін та Крістіна Квін

У травні 2019 року Бріджит Брінк очолила посольство США у Словаччині. Саме в цей час американського посла в Україні Марі Йованович відкликали до Вашингтона.  З того часу США в нашій країні представляла тимчасова повірена Крістіна Квін.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Росіяни починають розуміти, що вони не просто не в змозі знищити Україну, а що вони програють», — Бен Ходжес