Обсяг пільгових кредитів за програмою «5-7-9» перевищив 15 млрд грн, за даними Мінекономіки

З моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки видали 6 599 позик на загальну суму в 15,3 млрд грн. З них 10,31 млрд грн були видані як рефінансування попередньо отриманих позик, 2,91 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції і 2,07 млрд грн як антикризові кредити під 3%.

Про це оголосила пресслужба Мінекономіки. 

За останній тиждень уповноважені банки видали 265 кредитів на загальну суму понад 621 млн грн.

297,51 млн грн від загальної суми укладених протягом останнього тижня угод складають угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів. 84,41 млн грн — це видані уповноваженими банками інвестиційні кредити. І антикризові кредити під 3% складають 239,1 млн грн.

Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співпрацю з 23 банками: «Банк «Львів», «Кредобанк», «Укргазбанк», «Ощабданк», «Кредитвест Банк», «ПроКредит Банк», «Укрексімбанк», «Приватбанк», «ПУМБ», «Банк «Альянс», «Райффайзен Банк Аваль», «ТАСкомбанк», «Банк «Схід», «Альфа-Банк»,  «Полікомбанк», «Мегабанк», «Глобус», «Креді Агріколь Банк», «ОТП банк», «Агпропросперіс банк», «Акордбанк», «Український капітал», «МТБ банк».

Докладніше про те, як приєднатися до програми читайте за посиланням.

Як ми писали раніше, Кабмін обіцяв внести зміни до програми доступного кредитування «5-7-9». Завдяки цьому підприємці зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові «канікули».

Також до критики локдауну під час засідання Кабміну приєднався народний депутат Павло Сушко, який  заявив, що в перший місяць карантину збитки кінотеатрів склали 175 млн грн на місяць. На його думку, кредитна програма «5-7-9» для них не працює.

На що схоже плече, яке уряд пообіцяв підставити бізнесу?