Очільника КСУ викликали в Офіс генпрокурора. Йому хочуть вручити підозру — ЗМІ
УНІАН

Голову Конституційного Суду Укаїни (КСУ) Олександра Тупицького викликали в Офіс генпрокурора (ОГУ), щоб вручити підозру у справі стосовно приватизації «Зуєвського енергомеханічного заводу» в Донецькій області.

Про це сказала керівник Управління комунікацій та міжнародного співробітництва суду Мар'яна Гайовська у коментарі агентству «Укрінформ».

У нещодавньому розслідуванні журналісти «Схем» повідомили, що очільник Суду, ймовірно, отримав частку у підприємстві за допомогою впливу. 

«Голова Конституційного Суду отримав повістку про виклик в Офіс генпрокурора», — зазначила держслужбовиця.

Інсайдер ЗМІ у правоохоронних органах повідомив, що Тупицький має прибути в ОГУ о 9:30.

Передісторія

Журналісти «Схем» повідомили, що чинний голова КСУ, коли був суддею в Донецьку у 2006–2010 роках отримав частку у «Зуївському енергомеханічному заводі» за допомогою впливу. У своєму розслідуванні медійники посилалися на запис розмови за участю Олександра Тупицького.

У жовтні 2018 року слідчі Генпрокуратури разом з СБУ записали розмову Тупицького в рамках кримінального провадження щодо колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова. З 12 грудня 2016 року його він перебуває в розшуку.

Тоді Тупицький працював заступником голови КСУ.  У кафе поблизу Конституційного Суду він переконував донецького бізнесмена Владислава Дрегера не свідчити про його роль у подіях навколо «Зуївського енергомеханічного заводу», йдеться у розслідуванні ЗМІ.

Напередодні ДБР викликало на допит очільника КСУ.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав закон про покарання за брехню у декларації.

«Вали до Ростова!». Активісти встановили шибеницю біля маєтку очільника КСУ (фото, відео)