Окупанти можуть вдатися до підриву ЗАЕС та житлових масивів — Генштаб

Під час відступу з окупованих територій російські окупанти можуть влаштувати серію терактів, зокрема на Запорізькій АЕС.

Про це на брифінгу розповів Олексій Громов, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

«Враховуючи останні інформаційні вкиди з боку рф щодо брудної бомби, не виключається також, що окупанти можуть організувати підриви на ЗАЕС, з метою її остаточного виведення з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи, з обвинуваченням у цьому України», — сказав Громов.

Також представник Генштабу зазначив , що на тлі оголошеної «евакуації» росіяни можуть здійснити серію підривів житлових будинків.

«Найбільш імовірно, що під час відступу противник може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів, перетворення тимчасово окупованих територій на випалену землю, із завданням критичних збитків інфраструктурі», — розповів Громов.

Також окупанти частково замінували Каховську ГЕС. Раніше президент Зеленський заявив, що у випадку підриву ГЕС, в зоні швидкого затоплення опиняться 80 населених пунктів, а ЗАЕС залишиться без води для охолодження.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Резніков розповів, чому росіяни залишать Херсон без вуличних боїв