Пандемія наносить зворотній удар. Гучні кінопрем'єри 2021 року, які виробники відклали
Getty Images

Очікується, що 2021 рік, незважаючи на пандемію коронавірусу, буде щедрим на кінопрем'єри. Але все ж карантинні обмеження по всьому світу вносять свої корективи і кіностудії знову і знову відкладають запуск картин в прокат. Ось декілька очікуваних фільмів, які стали жертвами карантину за останні кілька днів.

«King's Man: Початок»

Студія Disney прийняла рішення перенести старт показу шпигунського екшену з 12 березня на 20 жовтня.

Bios

Фантастичний фільм від Universal Pictures з Томом Хенксом у головній ролі буде презентовано публіці в серпні, хоча його прем'єра очікувалася ще в жовтні минулого року.

«Морбіус»

Екранізація коміксів з Джаредом Лето в головній ролі повинна була вийти в прокат літом 2020 року, але якщо прем'єру знову не перенесуть, то вампіра у виконанні нестаріючого артиста ми побачимо лише 21 січня 2022 року.

«Не час помирати»

Дату прем'єри фільму про агента 007 знову перенесли. Це вже третій перенос для 25 фільму про Джеймса Бонда. Очікується, що стрічка потрапить в прокат 8 жовтня 2021 року

«Мисливці за привидами: Спадкоємці»

Прем'єра нового фільму про мисливців за привидами, яка повинна була пройти 11 червня, відбудеться 11 листопада.

«Незвідане: Удача Дрейка»

Вихід фільму за мотивами однойменної гри про Нейтана Дрейка намічений на 11 лютого 2022 року, а з самого початку планувався на 16 липня 2020 року.

«Ніхто»

Бойовик від автора «Джона Уіка» змінив дату релізу з 26 лютого на 2 квітня 2021 року.

«Остання ніч в Сохо»

Психологічний трилер зможе полоскотати нерви глядачів лише в жовтні цього року, тоді як прем'єра очікувалася в кінці квітня.

Компанія  Warner Bros. повідомила, що всі 17 фільмів, запланованих до виходу в 2021 році, будуть випущені за гібридною схемою: одночасно на великому екрані та онлайн-сервісі HBO Max.

За такою схемою будуть запущені «Дюна», «Загін самогубців-2», «Годзилла проти Конга», «Матриця-4», «Мортал Комбат», «Том і Джеррі» та інші.

Китай прийняв рішення закрити кінотеатри ще в січні 2020 року, намагаючись стримати вірус, відомі продюсерські компанії також закрилися на невизначений час. У той час як багато менших фільмів, у яких були заплановані дебюти на замовлення й цифрові прем’єри, фільми Marvel та The Fast saga або перенесли на 2021 рік, або затримали на невизначений час. «Немає часу для смерті», «Аватар 2» та «Вестсайдська історія» перенесли на нові дати наступного року, а «Дісней» ва своїх фільми представить лише для потокових сервісів.

2021 рік — це цілком новий рік для кіноіндустрії. Графік випуску насичений фільмами, які мали вийти минулого року. 

Багато гучних назв можуть презентувати відразу на потокових сервісах, зокрема на Disney Plus. Warner Bros. вже готовий представити масштабні блокбастери — «Дюну», «Команду самовбивць» і четверту «Матрицю» на HBO Max.

Повторний перегляд фільмів у кінотеатрах стане головним сигналом того, що світ виходить із пандемії.

Голлівуд заявив Exhibitor Relations, що нова серія про Джеймса Бонда «Не час помирати» вийде 8 жовтня, фільм Uncharted за серією ігор — у 2022, нові «Мисливці за привидами» будуть відсунуті на п’ять місяців до 11 листопада.

Спочатку нову «бондіану» планували на квітень 2020 року, потім перенесли на листопад 2020 року, а тепер на квітень 2021 року. Ця новина означає четверту затримку. Замість того, щоб випускати фільм у потоковому режимі, як це робили інші студії, MGM непохитна щодо прем'єри фільму в кінотеатрах.

Як ми писали раніше, «Дісней» анонсує 10 нових спін-оффів «Зоряних війн», 10 серій Marvel і нові фільми. Сервіс Disney+ приніс значний прибуток під час пандемії і зробив компанію лідером у мейнстрімному кіно.

А Гаррісон Форд повертається в ролі Індіани Джонса для п'ятого та останнього епізоду франшизи.

«Планували отримати дохід близько 1,1 млрд грн. Наші сподівання, м'яко кажучи, не виправдались»