Партія оголосила догану нардепу Тищенку за вечірку під час карантину
УНІАН

Нардепу від «Слуги народу» Миколі Тищенку оголосили догану за вечірку, влаштовану на честь дня народження дружини під час локдауну.

Про це сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, повідомляє «Радіо Свобода»: «Так. Було одноголосно проголосовано за рішення офіційно винести йому догану».

Повідомлення підтвердили виданню нардепи від «СН» Олександр Качура та Євгенія Кравчук.

Тищенко лишиться на своїх внутрішньопартійних посадах і лишається заступником голови фракції у парламенті.

Передісторія

19 квітня столична поліція повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом порушення карантинних вимог у готелі на Подолі в Києві. За даними ЗМІ, Тищенко влаштував там вечірку на честь дня народження своєї дружини. Гості заходили у готель без масок, їх також просили не виставляти у соцмережі фото та відео з події та не відмічати геолокацію.

Пізніше Тищенко заявив, що святкування дня народження його дружини відбувалось в готельному номері, що не заборонено карантинними обмеженнями.

На онлайн-засіданні фракції «СН» заслухали пояснення депутата Євгенія Шевченка про його поїздку до Білорусі на зустріч із самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком, а також обговорили ситуацію щодо святкування дня народження дружини Миколи Тищенка.

18 квітня журналісти програми «Схеми» опублікували докази, що Тищенко влаштував закриту вечірку у Fairmont Grand Hotel Kyiv на честь дня народження своєї дружини. І це всупереч суворим карантинним обмеженням, які діяли в столиці за правилами «червоної зони» епідемічної небезпеки.

Серед гостей були й інші представники партії «СН». Святкування тривало понад п’ять годин, гості перебували без захисних масок, на святі влаштували салют.

Два політика написали в соцмережах, що партія «покарала» Тищенка поїздкою до зони ООС, яка має бути честю.

За вечірку Тищенка, яка суперечила локдауну, оштрафують лише адміністрацію готелю — на 34 тис. грн