Петиція щодо розблокування надання західної зброї «Азову» за день набрала необхідні голоси

Петиція з вимогою провести переговори зі США щодо скасування заборони передачі західної зброї 12-й бригаді Нацгвардії «Азов» набрала достатню кількість голосів для розгляду за один день. 

Петицію зареєстрували на сайті президента 7 травня, а вже ввечері наступного дня збір підписів було завершено.

Автор звернення Микола Марченков наголосив, що бійці «Азову» брали участь у найзапекліших боях, включно з обороною Маріуполя, і підтвердили свій високий професіоналізм та мотивацію.

Водночас у законі США про консолідовані асигнування досі містить положення, яке блокує можливість використання американських коштів «для надання зброї, навчань, чи іншої допомоги батальйону "Азов”».

«Закликаємо президента України доручити прем'єр-міністру та Міністерству закордонних справ терміново провести переговори з урядом Сполучених Штатів Америки щодо скасування цих обмежень, аби забезпечити 12-ій бригаді спеціального призначення "Азов" необхідну підтримку», — йдеться у зверненні.

Тепер петицію має розглянути президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 19 квітня командир «Азову» Денис Прокопенко (Редіс) закликав скасувати поправки до законодавства США, які забороняють передавати західну зброю бригаді. 

3 травня він повідомив, що сайт президента двічі відмовився реєстурвати петицію щодо сприяння розблокуванню надання західної зброї «Азову». Нібито це не відноситься до повноважень глави держави, прописаних у Конституції.  

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити

Вночі дрони атакували нафтобазу за 60 км від Кримського мосту (відео)