Після Різдва українці пожвавили закордонні подорожі, особливо в ЄС

З 9 січня на кордоні збільшився потік мандрівників. Прикордонники кажуть, що з України виїжджає більше, аніж в’їжджає, особливо на ділянках кордону з країнами ЄС.

УП цитує речника Державної прикордонної служби (ДПСУ) Андрія Демченка: «На початок різдвяних свят пасажиропотік був на рівні 40 тис. осіб. Вже 9 числа ми почали фіксувати його фактично різке збільшення, що пов’язано з бажанням українців виїхати або до місць роботи або проживання, особливо в країнах Європейського союзу».

Загалом за вихідні та святкові дні 7-10 січня кордон нашої держави перетнуло більше 150 тис. осіб та близько 30 тис. авто.

Минулої доби кордон перетнуло майже 70 тис. людей.

ДПСУ збільшила кількість прикордонних нарядів. Водночас швидкість пропуску залежить і від карантинних обмежень суміжних сторін.

За словами прикордонників, на цей час значних черг перед пунктами пропуску на держкордоні України немає. Найбільш завантаженими пунктами пропуску є «Грушів», «Шегині» та «Ужгород». На кожному пункту на 9 ранку чекали на оформлення по 100 легкових авто.

Прикметно, що у країнах, куди їдуть українці, триває жорсткий карантин на тлі COVID-19.

Ми писали в листопаді про жорсткий карантин та інші заходи у кількох європейських країнах на час другої хвилі COVID-19. Лише Франція восени заявила, що ситуація поступово починає поліпшуватися.

Влада Польщі оголосила про введення локдауну в період з 28 грудня по 17 січня.

В Словаччині триває локдаун з 19 грудня.

В Угорщині оперативний штаб при уряді продовжив жорсткий карантин до 1 лютого 2021 року.

Уряд Чеської Республіки на позачерговому засіданні 7 січня продовжив коронавірусні обмежувальні заходи до 22 січня. А вчора деякі чехи, в тому числі їхній експрезидент, протестували проти локдауну.

Локдаун 2.0: вирок вірусу чи кризовій політиці Кабміну