Після серії вибухів росія забирає флот і авіацію з Криму — розвідка

Після серпневих вибухів у Криму російські військові передислокували частину співробітників Чорноморського флоту в Новоросійськ та розподілили авіацію з Криму по аеродромах на території росії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Повідомляється, що персонал Чорноморського флоту передислокували з Криму до Новоросійська. 

Крім того, у розвідці не виключають, аби уникнути ударів окремі бойові кораблі та кораблі постачання із Севастополя теж перемістять до Новоросійська. 

«Що стосується переміщень, то угруповання у Криму — воно не змінилося на Кримському півострові, крім того, що відбулася передислокація авіації, розосередження її на аеродроми РФ, було посилено протиповітряну оборону за рахунок перекидання додаткових сил і засобів ППО», — заявив Вадим Скібіцький, представник ГУР МО України.

За його словами, російські війська продовжують переміщувати через Крим військову техніку, боєприпаси та особовий склад, зокрема через Керченський міст. Скібіцький додав, що охорону моста посилили ще від початку війни.  

Вибухи на військових аеродромах в Криму

У серпня на об’єктах окупованого Криму лунали серії вибухів, зокрема на військовому аеродромі у Новофедорівці в Сакському районі. 

Тоді Міноборони України повідомило, що не може встановити причину займання у Новофедорівці, однак у вересні Генштаб України підтвердив, що ЗСУ завдали ракетних ударів по авіабазах росії в окупованому Криму.

Міноборони росії заявляло, що пожежа на авіабазі «Саки» виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів.

Після цих ударів більше половини бойових літаків морської авіації російського Чорноморського флоту вийшли з ладу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Удар по аеродрому у Криму. Росія втратила більше дев’яти літаків — Повітряні сили ЗСУ (фото)