Після візиту Зеленського до Анкари Росія припиняє польоти до Туреччини
Офіс президента

Після переговорів президента України Володимира Зеленського з турецьким колегою Реджепом Ердоганом Російська Федерація на півтора місяці призупиняє регулярні авіарейси і польоти чартерів до Туреччини, а також авіасполучення з Танзанією. Як зазначають російські урядовці, все через «епідеміологічну ситуацію».

«Ми ухвалили рішення обмежити регулярне і чартерне авіасполучення, здійснюване з російських міжнародних аеропортів в аеропорти Турецької республіки і в зворотному напрямку з 15 квітня по 1 червня», — заявила Тетяна Голікова, віцепрем’єр-міністр РФ.

Винятком стануть авіарейси, організовані для повернення російських громадян до РФ і поїздок для будівництва атомної електростанції Аккую. Також зберігаються на взаємній основі два рейси на тиждень Москва — Стамбул і Стамбул — Москва.

Російським туроператорам рекомендовано призупинити продаж путівок до Туреччини з 15 квітня по 1 червня. Російська влада рекомендує туристам, які купили путівку до Туреччини з вильотом до 1 червня, поміняти місце відпочинку або перенести поїздку на більш пізні дати.

Голікова відзначила, що туристи, які зараз знаходяться в Туреччині, зможуть як продовжити відпочинок аж до призначеного раніше вильоту з країни, так і вилетіти чартерними рейсами. За її словами, епідеміологічна ситуація в Туреччині і Танзанії постійно відстежується. «Якщо ситуація стабілізується, то ми будемо оперативно інформувати наших громадян, щоб вони мали можливість купувати тури в ці держави», — сказала Голікова.

Президент України Володимир Зеленський 10 квітня відвідав Туреччину з робочим візитом і зустрівся з президентом країни Реджепом Таїпом Ердоганом.

«Анкара зацікавлена у сильній незалежній Україні в межах кордонів, що визнані у світі. Співпраця наших країн з точкової впевнено переросла в масштабну. Результати та перспективи спільної роботи ми обговорили на 9-му засіданні Стратегічної ради високого рівня», — наголосив Зеленський після зустрічі з Ердоганом.

Глави двох держав провели переговори про продаж одному із турецьких підприємств з державною часткою участі в капіталі 50%-го пакету акцій заводу «Мотор Січ».

В літньому розкладі «Борисполя» найбільше рейсів заплановано до Єгипту та Туреччини