Податкова та SaveФОП розробили компромісний законопроєкт
УНІАН

Голова Державної податкової служби Олексій Любченко заявив, що установа разом з представниками руху SaveФОП створила компромісний законопроєкт. За його словами, документ відповідає вимогам активістів.

Про це очільник відомства розповів в ефірі телеканалу «Україна».

«Зовсім недавно, на минулих вихідних, був напрацьований законопроєкт, який повністю влаштовує керівників акцій, які були ними на той момент... Ми знайшли компроміс, відпрацювали законопроект, зараз м'яч на стороні ФОП і парламенту. Я не хочу, щоб податкова служба втягувалася в політичні процеси і формувала політику», — наголосив чиновник.

Передісторія

Раніше під стінами Верховної Ради кияни протестували проти заборони підприємницької діяльності під час локдауну. Активісти SaveФОП вимагали не посилювати карантинні обмеження з з 8 до 24 січня.

Проте у Кабміні заявили, що не скасують січневий локдаун на вимогу протестувальників. Напередодні активісти «SaveФОП» встановили на Майдані польову кухню. Вони протестують на головній площі країни з 15 грудня.

Chas News повідомляв, що Верховна Рада підтримала президентський законопроєкт №4443-д щодо відтермінування впровадження касових апаратів до 1 січня 2022 року.

Одноразова допомога за карантин. Уряд приймає заявки від найманих працівників і ФОП з 14 до 31 грудня