Порошенка, Яценюка і Таруту кличуть до суду щодо ексмера Слов'янська
УНІАН

9 лютого Орджонікідзевський районний суд Харкова почав розглядати справу ексмера Слов'янська (Донецька область) Нелі Штепи. Її звинувачують в сепаратизмі. Суд заслухав обвинувальний акт і визначив порядок вивчення доказів.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Суддя Олена Глибко заявила, на наступному засіданні заслухають саму Штепу. Потім планують допитати свідків обвинувачення і захисту, а також вивчити письмові документи.

Штепа вимагає викликати до суду 50 свідків захисту, зокрема ексочільника Донецької облагосадміністраціі Сергія Таруту, колишнього в. о. глави Адміністрації президента Сергія Пашинського, ексглаву Служби безпеки України Валентина Наливайченка, експрем'єр-міністра Арсенія Яценюка і п'ятого президента України Петра Порошенка.

Суд вирішив допустити до допиту в судовому засіданні всіх зазначених вище свідків. Судді нагадали про право відмовитися від допиту того чи іншого свідка.

«Всі учасники процесу, приводьте свідків у судовий процес. При цьому нагадую, в разі якщо свідок з якихось причин не може прибути, ви не позбавлені можливості заявити клопотання про відеоконференцію. Якщо свідок не може прибути або ви не можете його доставити, ви можете відмовитися в будь-який момент від допиту цього свідка», — наголосила Глибко.

На засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт. Відповідно до нього, в 2014 році Штепа діяла в інтересах терористичної організації, метою якої було повалити державний лад та порушити територіальну цілісність України.

Ексмеру також інкримінували організацію соцопитування щодо федералізації і непротидії захопленню адміністративних будівель. За версією обвинувачення, дії Штепи привели до загибелі людей. Водночас сама Штепа заявила, що не вважає себе винною. Її позицію підтримали адвокати.

Наступне засідання у справі відбудеться 16 лютого.

Напередодні Гармаш звинуватив ОБСЄ в «проросійському» модеруванні переговорів.

Раніше Пєсков заявив, що питання про «приєднання» Донбасу до РФ не стоїть.

Chas News повідомляв, що реінтеграція ОРДЛО в Україну займе щонайменше 25 років. 

Дружину Медведчука Оксану Марченко внесли до списку «Миротворця»