Порошенко повернеться до Києва 17 січня. Вже є ухвала про його затримання — адвокат

Колишній президент Петро Порошенко повернеться в Україну 17 січня літаком з Варшави. Його можуть затримати і відправити до суду.

Про дату прибуття  політика повідомили у Facebook на сторінці партії «Європейська солідарність».

«Раджу Банковій не витрачати кошти на незаконне зовнішнє спостереження і прослушку — ми інформуватимемо вас про кожний крок, який наближає додому. Так само не раджу владі лякати мене арештом прямо в аеропорту. Я повертаюся 17 січня о 9 ранку», — заявив Порошенко.

У партії зазначили, що зараз політик працює в Брюсселі, де проводить міжнародні зустрічі, які стосуються підвищеної концентрації російських військ на кордоні з Україною.

За словами Ігоря Голованя, адвоката Порошенка, є ухвала про затримання його підзахисного.

«Існує така собі ухвала про затримання Петра Порошенка з метою його доставлення до суду, і існує клопотання Офісу генерального прокурора про застосування до Петра Порошенко запобіжного заходу», — заявив юрист.

Справа Порошенка

20 грудня Офіс генерального прокурора оголосив підозру Порошенку. Однак він тоді перебував за кордоном. ЗМІ пишуть, що правоохоронці поштою направили Порошенку підозру в державній зраді та фінансуванні терористів.

Його вважають винним у справі про постачання вугілля з окупованих територій Донбасу.

Печерський суд міста Києва наклав арешт на майно Порошенка. Після цього пресслужба «Європейської солідарності» розповсюдила заяву про арешт активів телеканалів «Прямий» та «5-ий», які раніше належали Порошенку. Однак у ДБР це заперечили.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Хто з вітчизняних політиків стане тигром у рік Тигра?