Порушення перемир’я. Вірменія та Азербайджан звинуватили одне одного в обстрілах і атаках
Pixabay

Азербайджан та Вірменія звинуватили одне одного в порушенні перемир'я якого вдалося досягти напередодні на переговорах у Москві.

Про це повідомляє DW.

Міністерство оборони Азербайджану повідомило про обстріл вірменами міста Тертер. Водночас Вірменія заявила про атаку на де-факто столицю Нагірного Карабаху Степанакерт. Помічник президента Азербайджану Хікмет Гаджієв на пресконференції сказав, що збройні сили Вірменії продовжують обстріл азербайджанських військових позицій і населених пунктів.

«Як відомо, сьогодні [10 жовтня] мало набути чинності «тимчасове перемир'я». Однак вірменська сторона продовжує атаки на азербайджанських військових і обстріли населених пунктів Азербайджану. Азербайджанська армія змушена відповідати на ці дії в умовах «гуманітарного перемир'я», — зазначив Гаджієв.

Вірменської сторони запевняє, що вибухи роздавались у повітрі та на землі. Про обстріл Степанакерта вже повідомили у міноборони Вірменії.

«Суворо засуджуємо дії Азербайджану, що ведуть до провалу домовленості, а також попереджаємо, що наслідки за ситуацію, що склалася, несе керівництво Азербайджану», — заявили у МЗС Вірменії.

Нагадуємо, 9 жовтня за посередництва РФ Вірменія та Азербайджан домовилися про перемир'я в Нагірному Карабасі. Договір набув чинності о 12:00 10 жовтня за місцевим часом.

27 вересня Міноборони Азербайджану заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту. Зі свого боку, прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану Нагірно-Карабахську республіку з боку Азербайджану.

Алієв визнав, що турецькі винищувачі присутні в Азербайджані. Нібито не для участі у війні