Президент «Мотор Січі» Богуслаєв у 2000 році отримав російський паспорт — ЗМІ (фото)

Президент корпорації «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв з 2000 року має російське громадянство. Про це повідомляє проєкт «Схеми».

Згідно з витягом з системи АС «Роспаспорт», Богуслаєв отримав паспорт громадянина рф 18 жовтня 2000 року в обмін на радянський паспорт від 1979 року.

Витяг з системи «Роспаспорт»

Перевірка номера паспорта у реєстрі головного управління з питань міграції МВС рф підтвердила, що документ не перебуває у переліку недійсних.

Заява Богуслаєва на отримання російського паспорта

Богуслаєв також має індивідуальний податковий номер платника податків в росії, що підтверджується через сайт російської податкової служби.

Журналісти нагадують, що з часу набуття громадянства рф Богуслаєв не лише був керівником корпорації «Мотор Січ», а й з 2006 року чотири рази поспіль обирався народним депутатом. У Верховній Раді він входив до складу комітету з питань національної безпеки і оборони, члени якого мають доступ до державної таємниці. 

Нагадаємо, 22 жовтня СБУ затримала Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності «Мотор Січ» за підозрою у «колабораційній діяльності» та «пособництві державі-агресору».

За даними слідства, вони налагодили оптові поставки двигунів для російських військових гелікоптерів, які не припинилися навіть після початку повномасштабного вторгнення рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Херсонщині за пів години збили два ворожі гелікоптери Ка-52