Готувався до перевороту: Пригожин брехав про «снарядний голод» — Gulagu.net

Глава ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин брехав про нібито «снарядний голод», щоб накопичити боєприпаси для заколоту в росії.

Про це повідомляє правозахисний російський проєкт Gulagu.net.

Зазначають, що підготовка до подібного сценарію з боку «вагнерівців» тривала більше двох місяців.

«Весь квітень і травень Пригожин брехав про нібито «снарядний голод», 1 і 7 ШО мають у своєму розпорядженні величезний запас ПЗРК і трофейних «Джавелінів», — йдеться в повідомленні. Джерела зі СБ Пригожина повідомило, що підготовка до цього сценарію розвитку подій тривала понад 2 місяці», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що увечері 23 червня Пригожин заявив, що російська армія вдарила по тилових таборах найманців та додав, що «зло, яке несе військове керівництво країни, має бути зупинено». ЗМІ повідомляють про захоплення бойовиками військових обʼєктів у деяких містах, зокрема у Ростові-на-Донута Воронежі. Пригожин заявив, що не буде здаватися і піде на Москву.

Також російські ЗМІ з посиланням на джерела пишуть, що у кремлі намагалися домовитися з Пригожиним. Але він відмовився приймати умови.

«Йому телефонували з АП (не Путін) і пропонували дати задню, а всі його повідомлення пояснити зломом і підробкою голосу», — йдеться в повідомленні.

Представник української розвідки заявив, що «це справжній конфлікт». У ГУР вважають бунт Пригожина початком великого громадянського конфлікту, який може призвести до краху росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.