«Приклад того, як потрібно діяти». Байден пообіцяв публічно вакцинуватися від COVID-19
Getty Images

Обраний президент США Джо Байден заявив, що готовий публічно вакцинуватися від коронавірусу. Водночас американський лідер зазначив, що попросить американців носити захисні маски протягом його перших 100 днів на посаді.

Про це він розповів в інтерв'ю CNN.

Політик запевнив, що буде «щасливий» публічно вакцинуватися від коронавірусу. Проте тільки, коли директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучи підтвердить безпечність вакцини.

Раніше екслідери США  Барак Обама, Джордж Буш-молодший і Білл Клінтон запевнили, що вони готові публічно вакцинуватися від COVID-19.  Байден вважає, що таким чином вони «подали приклад того, як потрібно діяти».

Віцепрезидент Камала Гарріс також планує вакцинуватися від коронавірусу.

100-денний масковий режим

Байден розповів ЗМІ, що після інавгурації він попросить американців носити маски протягом перших 100 днів його каденції.

«У день інавгурації я попрошу людей протягом 100 днів носити маски … не назавжди, лише 100 днів», — говорить обраний лідер Штатів.

За його словами, широке використання масок призведе до «значного зниження» поширення вірусу.

Байден видасть наказ, що вимагає носити масок.

Довідка 

Після виборів у США аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Наразі відомо, що ексвіцепрезидент набрав 306 голосів виборщиків, Трамп — 232. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером.

Chas News повідомляв, що Вісконсин затвердив перемогу Байдена на виборах.

«Трансатлантичний альянс». В ЄС представили план «глобальної» співпраці з США за президентства Байдена