Вісконсин затвердив перемогу Байдена на виборах
Getty Images

Штат Вісконсин затвердив перемогу демократа Джо Байдена на виборах президента США. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву губернатора штату Тоні Еверса.

Вісконсин підтвердив перемогу Байдена після перерахунку голосів в двох округах, проведеного на вимогу суперника Байдена, чинного президента Дональда Трампа. Перерахунок збільшив перевагу кандидата від демократів на 74 голоси.

Як пише Bloomberg, Вісконсин став останнім зі «штатів, що вагалися», в яких Трамп оскаржив свою поразку і які підтвердили перемогу Байдена. Раніше про перемогу демократа офіційно оголосили Арізона, Пенсільванія, Мічиган, Невада і Джорджія.  

Вибори президента США пройшли 3 листопада. На них, за попередніми даними, переміг Байден. Остаточно його перемогу 14 грудня має затвердити колегія вибірників.

Трамп відмовився визнати поразку. Його юристи подали позови з вимогою переглянути результати виборів в ряді штатів, але їхні заяви про масштабні фальсифікації на користь Байдена не знайшли підтверджень.

Трамп дозволив своїй адміністрації почати передачу повноважень команді Байдена і пообіцяв, що залишить Білий дім, якщо колегія вибірників проголосує за Байдена.

Як Джо Байден змінить Америку і що це означатиме для України?