Принц Філіп виписався з лікарні після операції на серці
Getty Images

99-річний чоловік королеви Великобританії Єлизавети II принц Філіп покинув лікарню Едуарда VII в центрі Лондона, де провів чотири тижні, повідомляє ВВС.

Герцог Единбурзький потрапив туди 16 лютого. Подробиці його хвороби не розкривалися.

Потім ЗМІ повідомили, що принц Філіп переніс неуточнену кардіологічну процедуру в інший лондонській лікарні — Святого Варфоломія. Потім він повернувся до клініки Едуарда VII.

Загалом герцог провів у стаціонарі 28 днів. Це найтриваліша госпіталізація в його житті.

Букінгемський палац повідомляв, що з коронавірусом хвороба чоловіка королеви не пов'язана.

Занепокоєння щодо самопочуття Філіппа ЗМІ підтримують через його похилий вік. Раніше герцог лікувався від проблем із серцем. В 2011 році його доставили до лікарні вертольотом із Сандрінгема після болів у грудях, коли королівська родина готувалася до Різдва. Він лікувався від заблокованої коронарної артерії.

Герцога відвідав у лікарні короля Едуарда VII 20 лютого його старший син, принц Уельський. Він здійснив 321-кілометрову поїздку туди й назад і пробув у батька близько 30 хвилин, повідомляє The Guardian.

Філіп провів більшу частину карантину у Віндзорі з королевою задля їхньої безпеки. Пара, яка перебуває у шлюбі 73 роки, отримала свої перші щеплення від COVID-19 у січні.

Госпіталізація принца Філіпа збіглася у часі зі скандальним інтерв'ю принца Гаррі та Меган, які розповіли чимало суперечливих речей про британську королівську родину.

7 березня американський телеканал CBS показав двогодинну розмову Опри Вінфрі з принцом Гаррі і Меган Маркл. Американка Маркл розказала, що в королівській родині точилися розмови про колір шкіри їхнього сина Арчі, який став першим небілим членом цієї сім'ї.

Наступного дня телеведуча запевнила, що слова Меган Маркл про расизм у королівській родині не стосуються королеви Єлизавети II та її чоловіка, герцога Единбурзького Філіпа.

Букінгемський палац 9 березня заявив, що королівська родина серйозно ставиться до проблем, з якими пара зіткнулася після весілля. Принц Вільям відкинув звинувачення в расизмі на адресу королівської родини.

Букінгемський палац вирішив найняти юристів для розслідування скарг на Меган Маркл. Співробітники палацу неодноразово скаржилися, що герцогиня Сассекська знущалася з персоналу.

Як ми писали раніше, Єлизавета II і принц Філіп вперше з 1949 року провели Різдво без родичів.

Британська королева «придушила» Меган Маркл на обкладинці Charlie Hebdo