Принц Гаррі та Меган Маркл звинувачують Spotify у поширенні дезінформації про COVID-19
Getty Images

Принц Гаррі та Меган Маркл висловити «занепокоєння» стосовно «надто реальних наслідків дезінформації про COVID-19» на платформі Spotify. Йдеться про подкаст Джо Рогана, де розповідають, що коронавірус — теорія змови, а лікарі отримують бонуси за людей, що перебувають на ШВЛ і вмирають від COVID-19.

У 2020 році Гаррі та Меган уклали ексклюзивну угоду зі стримінговим сервісом, а це ставить її під сумнів, повідомляє People.

«З моменту створення Archewell ми працювали над розв'язанням глобальної кризи дезінформації у режимі реального часу. Сотні мільйонів людей щодня страждають від серйозної шкоди від нестримної дезінформації», — йдеться у заяві прессекретаря фонду.

Принц Гаррі та Меган Маркл вже заявляли у квітні 2021 року про стурбованість помилкової інформації на Spotify. Вони сподіваються, що сервіс врахує їхню заяву, щоб вони змогли продовжити спільну роботу.

26 січня музику Ніла Янга видалили з платформи Spotify, коли він почав критикувати подкасти Джо Рогана про COVID-19, який є одним з найпопулярніших у США.

«У них може бути або Роган, або Янг. Не обидва», — заявив музикант та закликав негайно видалити всю його музику із сервісу.

Його підтримала канадська співачка Джоні Мітчелл. І теж оголосила, що видалить свою музику зі Spotify.

«Я вирішила видалити всю свою музику зі Spotify. Безвідповідальні люди поширюють брехню, яка вартує іншим життя. Я солідарна з Нілом Янгом та світовою медичною спільнотою», — заявила жінка.

Раніше група вчених та медичних експертів написали відкритий лист у Spotify з проханням вжити заходів проти подкастів Джо Рогана. У них поширюється дезінформація щодо пандемії коронавірусу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Американці п’ють ліки для коней і опиняються в лікарні. До чого тут Ілон Маск?