Принца Філіпа поховають 17 квітня
Getty Images

Принца Філіпа, чоловіка королеви Британії Єлизавети ІІ, поховають 17 квітня.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на Букінгемський палац.

За повідомленням, церемонія поховання відбудеться відповідно до побажань покійного герцога Единбурзького.

Через карантинні обмеження участь у церемонії візьмуть 30 людей, відповідно до вказівки британського уряду стосовно пандемії.

Серед гостей — члени сім'ї, діти, онуки та багаторічний персонал, такі як камердинер принца Філіпа, паж та приватний секретар.

Похорон чоловіка королеви Єлизавети ІІ принца Філіпа не буде державним, а британську громадськість просять не брати участь у поховальних заходах. Причина — карантинні обмеження на тлі пандемії.

Меган Маркл пропустить похорон принца Філіпа через вагітність

Приїде й онук королеви принц Гаррі, який торік відійшов від виконання обов’язків члена королівської родини. Цей візит Гаррі до Великобританії стане першим після його відступу від своєї королівської ролі в березні 2020 року.

Однак його дружина Меган Маркл залишиться в США, оскільки її строк вагітності не дозволяє подорожувати, повідомляє Harpers Bazaar.

Джерело, близьке до королівського подружжя, розповіло, що герцогиня доклала всіх зусиль, щоб поїхати разом з герцогом, але, на жаль, вона не отримала дозвіл на поїздку від свого лікаря.

«Герцогиня Меган, яка зараз вагітна другою дитиною, дівчинкою, не зможе супроводжувати принца», — йдеться в повідомленні.

Британський принц Філіп, герцог Единбурзький, помер 9 квітня на сотому році життя. Він був чоловіком королеви Великої Британії Єлизавети II і батьком спадкоємця престолу — принца Чарльза.

Як ми писали раніше, у березні герцогиня Сассекська Маркл на американському телебаченні розповіла про расистську поведінку британської королівської родини та психологічний тиск. Через це Меган переслідували думки про самогубство.

«Ви ж жінка, я не помиляюся?». Цитати принца Філіпа, який завжди що думав, те й казав