Активісти перекрили трасу «Київ-Чоп» через запровадження карантину вихідного дня
Пресслужба Нацполіції

11 листопада в Україні розпочалися протести проти запровадження карантину вихідного дня. На Рівненщині активісти перекрили трасу «Київ-Чоп», а в Херсоні місцеві ресторатори мітингують під будівлею ОДА.

Про це повідомляє пресслужба Нацполії.

На автодорозі «Київ-Чоп» у селі Біла Криниця Рівненського району протестують ресторатори та підприємці. Активісти заблокували частину траси та безперервно рухаються пішки.

В акції взяли участь близько 70 учасників. Вони періодично звільняють проїзну частину та пропускають транспорт. Про це вони домовилися з правоохоронцями.

Водночас протестують і херсонські ресторатори. Мітингувальники стояли з плакатами і стукали у каструлі під будівлею ОДА. Вони долучились до всеукраїнського мітингу рестораторів.

При цьому місцева влада Слов'янська ухваалила рішення не вводити карантин вихідного дня у місті. Міський голова Словянська Вадим Лях наголосив, що рішення про карантинні обмеження мають прийматись на місцях.

Передісторія

11 листопада Кабмін запровадив в Україні карантин вихідного дня. Він діятиме з опівночі суботи до опівночі понеділка. У вихідні працюватимуть фінансові установи, пошта, медичні заклади та заклади з ветпрактикою, автозаправки без зон харчування.

Через таке нововведення в більшості міст України люди протестували проти введення карантину вихідного дня. За інформацією РБК-Україна, акції пройшли в Харкові, Львові, Черкасах, Луцьку, Житомирі, Тернополі, Маріуполі, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Миколаєві, Полтаві, Кривому Розі, Запоріжжі, Вінниці, Херсоні та Одесі. Протести організувала Всеукраїнська ресторанна асоціація. 

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львів не запроваджуватиме карантин вихідного дня. Водночас в «Епіцентрі» зазначили, що торговельна мережа не дотримуватиметься нових обмежень. 

Під Кабміном ресторатори протестують проти карантину вихідного дня. Проте альтернативу запропонувати не можуть (фото)