Путін прокоментував отруєння Навального. «Кому він потрібен? Якби хотіли, довели б до кінця»
Evgeny Feldman

Президент Росії Володимир Путін прокоментував розслідування про те, що опозиційного політика Олексія Навального могли отруїти співробітники ФСБ.

Журналістам політик відповів питанням на питання: «Кому він потрібен? Якби хотіли [отруїти], довели б до кінця»

На думку Путіна, Навальний користується підтримкою американських спецслужб, а вбивати його російським спецслужбам не було необхідності.

Що стосується цього пацієнта в берлінській клініці. Пєсков мені розповів з приводу останніх вигадок на цей рахунок, з приводу даних наших спецслужбистів. Це не якесь розслідування, це легалізація матеріалів американських спецслужб. Наші спецслужби це знають і користуються телефонами там, де вважають за потрібне

14 грудня Bellingcat, The Insider, CNN і Der Spiegel випустили розслідування, в якому говорилося, що політика отруїла «Новачком» спеціальна група співробітників ФСБ. Сам Навальний заявив, що така операція не могла проводитися без санкції Володимира Путіна.

Ролик про ймовірних отруювачів зібрав на Youtube-каналі Навального більш шести мільйонів переглядів за добу (нині — 13 млн).

Депутати Псковських обласних зборів від партії «Яблуко» вимагають порушити справу про замах на Навального. Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що новини про отруєння політика співробітниками ФСБ «смішно читати».

Лавров звинуватив Захід у відсутності етичних норм та навичок дипломатії