Путін знає, що Німеччина і Франція не підтримують Україну — американський політик
Getty Images

Володимир Путін бачить Захід слабким — особливо Німеччину і Францію. Президент РФ знає, що Німеччина і Франція не підтримують Україну.

Про це в інтерв’ю Сhas News сказала Дебра Кейган, радниця Джорджа Буша-молодшого.

«Для Німеччини і Західної Європи нормально вважати: «Це не мої проблеми, бо між мною і Росією величезний простір». Але не для Румунії, поруч з якою російські війська тренуються нападати на порт Констанца. І не для балтійських країн та Польщі. І навіть не для Туреччини, яка вимушена мати справи з російськими кораблями в Чорному морі кожного дня», — говорить американський політик.

Кейган пояснює, що Путін прагне, аби в НАТО не було єдності.

«Російський ендшпіль може полягати в тому, щоб створити якомога більше плутанини і неузгодженості між країнами блоку — Кремлю цього достатньо. Путін хоче, аби в НАТО не було єдності, і він з цим завданням дуже добре справляється», — каже Кейган.

Водночас, вона вважає, що РФ не планує повномасштабне вторгнення в Україну.

«Я думаю, Путін робить все можливе, аби переконати світ, що Росія збирається вторгнутися в Україну. Хоча, на мій погляд, він насправді не планує повномасштабного вторгнення. Путін просто хоче з'ясувати, до якої межі Захід готовий підтримувати Україну і ідею розширення НАТО», — вважає політик.

На переконання Дебри Кейган, Путін знає, що «українці зараз набагато краще треновані» і мають набагато краще озброєння, ніж це було у 2014-му. Тому втрати, які понесуть російські війська під час наступу, будуть більшими, ніж це могло б статися в будь-які попередні часи.

Раніше Сhas News писав, що глава російської делегації на переговорах з НАТО запропонував Альянсу «збирати манатки».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Те, що відбувається, має присмак 1938 року». В США порівняли Путіна з Гітлером