Ракетний обстріл у Краматорську — все, що відомо про удар по вокзалу (фото 18+, відео)
Telegram / FEDOROV

Через удар ракетою «Точка-У» по залізничному вокзалу в Краматорську загинули 39 людей, серед яких четверо дітей. Поранення отримали 87 осіб.

Про це повідомив Павло Кириленко, очільник Донецької ОВА.

Удар припав на тимчасову залу очікування. Там перебували сотні пасажирів, які саме чекали на евакуаційний поїзд, щоб виїхати подалі від бойових дій. На уламках ворожої ракети, яка вбила десятки людей, був напис «ЗА ДЕТЕЙ».

Російські пропагандисти намагаються виставити ЗСУ винуватцями трагедії та стверджують, що «Точки-У» немає на озброєнні армії рф.

Хоча раніше уламки цих ракет вже помічали в Україні, а російські пускові комплекси масово фотографували на території білорусі та рф.

Варто зазначити, що військові рф видали свій злочин ще до того, як здійснили його. Російські пропагандистські Telegram-канали попереджали про небезпеку для залізниці поблизу Краматорська ще вночі 7 квітня. 

Зокрема канал «ZАПИСКИ VЕТЕРАНА» о 23:09 давав «рекомендацію» людям, які евакуюються з Краматорська та Слов'янська, робити це не на залізничному транспорті.

пропагандисти про удар в Краматорську

А новинний портал «РИА Новости» оприлюднив інформацію про вибух на вокзалі зі звинуваченнями на адресу України о 10:25 8 березня. Хоча перші повідомлення про це почали з'являтися приблизно о 10:30. 

До того ж опублікований у Twitter допис викладений через TweetDeck. Цей сервіс потрібен, щоб публікувати відкладені пости, тобто текст був готовий наперед.

РИА Новости про удар по Краматорську

Також росіяни видали себе публікаціями в Telegram про те, що на вокзалі нібито були військові ЗСУ, по яких «відпрацювали». Зокрема такий напис разом із відео вибуху з'явився на каналі «Силовики».

Звісно, окупанти зрозуміли свою помилку і видалили або відредагували пости, але скріншоти залишилися.

пропагандисти про удар в Краматорську

Що стосується місця запуску ракет, то в мережі опублікували відео з непідконтрольного Україні міста Шахтарськ. На записі все чітко видно.

Офіс Генпрокурора повідомив про початок досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія заблокувала евакуацію залізницею зі Слов'янська, Краматорська та Лиману