«Ризик загинути — високий». Кличко просить киян поки не повертатися до міста

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян поки що не повертатися до столиці через велику загрозу для життя.

Про це він заявив у коментарі Reuters. 

«Ризик загинути в Києві досить високий, і тому моя порада всім, хто хоче повернутися: будь ласка, почекайте ще трохи часу», — сказав він.

Мер пояснив, що на півночі та сході від міста досі тривають сильні бої з окупантами.

За словами генерала Миколи Жирнова, голови Київської військової адміністрації, ворог наразі відвів від столиці 20% своїх підрозділів. 

Нагадаємо, 31 березня окупанти полишили Чорнобильську АЕС, а наступного дня наші військові зайняли Бучу, Гостомель, Ворзель та багато інших населених пунктів на півночі Київської області. Також росія виводить свої сили з Чернігівщини.

При цьому секретар РНБО Олексій Данілов закликав українців не радіти передчасно, адже путін і досі хоче знищити нашу країну і готує новий наступ.

Раніше Данілов казав, що росія переводить частину підрозділів з Київщини та Чернігівщини та харківський та донецький напрямки. Генштаб ЗСУ вважає, що їх можуть використати для наступу на Слов'янськ та Краматорськ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Кутаюсь у шкури. Вишиваю при свічках. Миюся раз на тиждень», — чернігівчанка розповідає, як війна повернула її у середньовіччя