Росія формує нове угрупування для наступу на Слов’янськ та Краматорськ — Генштаб ЗСУ

Російські війська намагаються створити нове угруповання військ на слобожанському напрямку з метою встановлення контролю над частинами територій Харківської, Луганської та Донецької областей, включаючи блокаду міст Слов’янськ та Краматорськ. 

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Тим часом ворог продовжує атакувати місто Попасна у Луганській області. У Генштабі вважають, що таким чином окупанти намагаються відволікти увагу військового керівництва України від боїв за Ізюм та Маріуполь.

На сіверському напрямку фіксується прибуття до білоруського міста Гомель найманців з країн Близького Сходу. За даними Генштабу ЗСУ, 29 березня на місцевий аеродром доставили 200 найманців.

Також росія продовжує перекидати ракетні підрозділи до Білорусі для посилення інтенсивності обстрілів балістичними ракетами території України. Так, біля Гомеля помітили прибуття трьох ракетних комплексів «Іскандер» та двох комплексів ППО «С-300» для їх прикриття.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ, британська розвідка та білоруські опозиційні телеграм-канали кілька останніх днів фіксували відведення частини російських підрозділів, які були задіяні та понесли великі втрати при спробі наступу на Київ.

29 березня після переговорів у Стамбулі у російській делегації заявили про рішення «знизити військову активність на київському та чернігівському напрямках», що викликало обурення російських «патріотів» у соцмережах.

Вже наступного дня в міноборони рф визнали, що насправді перекидають свої війська на Донбасі, який Кремль тепер називає своєю основною ціллю.

Секретар СНБО Олексій Данілов також підтверджує, що Росія переводить частину підрозділів з Київщини та Чернігівщини та харківський та донецький напрямки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські окупанти планують покинути ЧАЕС та Славутич — Енергоатом