Російська пропаганда намагається підірвати військову підтримку України — речник ЄС

Пітер Стано, речник ЄС із питань зовнішньої та безпекової політики, висловився щодо спекулятивних заяв деяких ЗМІ про нібито «занепокоєння» ЄС і НАТО «можливістю контрабанди» зброї, що постачається в Україну. 

У коментарі «Укрінформу» Стано зазначив, що ЄС не має причин не довіряти уряду України у цьому питанні. За його словами, процес постачання є настільки прозорим, наскільки це дозволяє поточна ситуація.

Речник Євросоюзу додав, що російська пропаганда та дезінформація дуже активно здійснює спроби підірвати військову допомогу від ЄС і НАТО для України. Агресор намагається ввести в оману громадську думку та виправдати свої злочини.

Нагадаємо, нещодавно конгресвумен Вікторія Спартц написала листа Джо Байдену із закликом розслідувати можливі зв'язки Андрія Єрмака з росією, а також почала регулярно висловлювати занепокоєння через нібито відсутність контролю за поставками озброєнь в Україну. Російська пропаганда у свою чергу активно поширює фейки про продаж наданої Україні зброї на чорному ринку.

В Україні після цього запропонували створити Тимчасову спеціальну комісію, яка займатиметься підготовкою і розглядом питань, пов‘язаних із контролем над використанням зброї, отриманої від іноземних партнерів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Від самохідних гаубиць до патронів: Німеччина оприлюднила список зброї для України