Російських блогерів хочуть перевчити і відправити працювати на завод
Unsplash

Російські блогери, які втратили аудиторію та дохід, зможуть перевчитися на робітників та працювати на заводі.

Таку програму запустив російський виробник будівельних матеріалів, компанія «Техноніколь». Після навчання блогери зможуть отримати диплом про середню спеціальну освіту та піти на виробництво.

Ініціатори такого перенавчання підкреслюють, що їх програма призначена саме для тих користувачів інтернету, хто втратив дохід через блокування російських соцмереж.

В «Техноніколь» пишаються тим, що програма є безкоштовною і за допомогою неї зможуть перевчитися на робітників блогери з будь-яких платформ. Наразі для навчання є місця в будівельній академії, в навчальних центрах за напрямком «Бітумні матеріали», плануються напрямки по загальнобудівельних спеціальностях, монтажу та ізоляції. 

Окрім навчання, «Техноніколь» обіцяє працевлаштування на власних підприємствах. Щопавда, в компанії не повідомляють, чи уже є колишні інстаграмери та тіктокери, які бажають стати робітниками.

Такий незвичний анонс, більше схожий на привертання уваги, аніж на реальну акцію, пов’язаний з тим, що в росії визнали компанію Meta екстремістською організацією та заблокували її проєкти. До прикладу, Instagram в росії недоступний уже місяць.

Проте російські стартапери вирішили не дати блогерам сумувати і створили відразу три альтернативи. Наразі складно сказати, наскільки вони будуть популярними. Натомість російські блогери подали позов до компанії Meta через блокування її на території росії. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські Instagram-блогери вимагають $1 млрд від Meta (Facebook)