Російським державним структурам забороняють іноземні антивіруси

Путін підписав указ, у відповідності з яким до 2025 року російські державні структури не зможуть використовувати засоби захисту інформації з «недружніх країн». Окрім цього, в указі йдеться про створення спеціальних підрозділів з ІТ-безпеки.

Цей указ виглядає, як спроба «імпортозаміщення в сфері цифрової безпеки. Іншими словами, в державних установах не можна буде користуватися, наприклад, американськими антивірусами чи захисним програмним забезпеченням з країн Європи.

Теоретично в росії є власні непогані розробки зі сфери цифрової безпеки, ті ж продукти «Лабораторії Касперського». Але від цих антивірусів давно рекомендують відмовитись в Німеччині. В березні Федеральна комісія по зв’язку, додала «Лабораторію Касперського» у перелік компаній, які загрожують національній безпеці США.

Іще раніше Chas News розповідав, що «Лабораторії Касперського» та іншим російським компаніям, що працюють в сфері кібербезпеки, заблокували доступ до платформи по пошуку вразливостей. Це прямо вплине на якість цих антивірусів, адже це означає, що вони не матимуть оперативної інформації про вразливості в програмному забезпеченні. А це, в свою чергу, пряма загроза щодо їх ефективності в сфері боротьби з загрозами, особливо сьогодні, коли швидкість виявлення та реакції на загрози є критичною.

Таким чином, імпортозаміщення в сфері цифрової безпеки призведе до зниження захисту російських державних структур, а наслідком цього стане збільшення атак на них. І атаки Anonymous, про які Chas News багато розповідав, будуть потужнішими та більш руйнівними.

 Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Роскосмос» припинить роботу на МКС, але коли не уточнили