Російського репера Моргенштерна внесли до «чорного списку» Мінкультури (оновлено)
iStock

29 квітня російського репера Моргенштерна, Алішера Валєєва, внесли до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Він знаходиться у «чорного списку» під номером 25, повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«22 квітня 2021 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, Валєєва Алішера Тагіровича… (Його — Прим.ред.) включено до переліку», — йдеться у повідомленні.

У відомстві кажуть, що «процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати «включати» чи «не включати» до списків МКІП не наділено.

Загалом у списку вже перебуває 181 особа.

Оновлено. В Instagram-історії відреагував на рішення Мінкультури й сам Моргенштерн. 

«Україно, я вас обожнюю. Завжди та усюди буду про це говорити! Найшаленіші фанати та найбільш сексуальні с*ки! Сподіваюся, що важливі дядьки у піджаках одумаються і ми з вами роз*баємо стадіон! Нах*й політику. Ми — браття», — наголосив він.

20 квітня Моргенштерн заявив, що йому страшно їхати до України. Водночас його концерти заплановано в Україні — на 3 червня в Києві, 4 червня — в Харкові і 6 червня — в Запоріжжі. Максимальна вартість квитків на них складає 4,5 тис. грн.

Перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, Мінкультури складає на підставі звернень Ради нацбезпеки і оборони України, Служби безпеки України, Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.

Chas News повідомляв, що у Росії проти Моргенштерна порушили справу.

Напередодні Моргенштерну в Росії заборонили виконувати пісню «Володимир Путін — молодець».

«Успіх російського репу в Україні — больова точка, яка не дає спокою усім». Музичний оглядач — про скасування концертів Моргенштерна