Росія створює загрози для Європи — міністр оборони Німеччини
Getty Images

Міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що в Європі з'явилися загрози, які йдуть з Росії. Вона заявила про це в суботу на заході, організованому Фондом Конрада Аденауера, повідомляє DPA.

«Покращення озброєнь Росії та її військові операції посеред Європи створили реальні загрози», — заявила політик. Подібні загрози є «конкретними і безпосередніми», додала вона. За словами Крамп-Карренбауер, «той, хто на це вказує, не налаштований антиросійськи», а лише говорить про «політичні факти». Вона також зазначила, що у Росії є ракети, «які можуть досягти Німеччини».

З аналогічними твердженнями міністр оборони ФРН виступала 3 квітня. Тоді вона заявила, що через дії Москви «ростуть виклики» для Європейського регіону.

Також Крамп-Карренбауер знову висловила стурбованість через ситуацію на кордоні Росії і України. За її словами, дії Москви націлені на те, щоб «спровокувати реакцію».

Проте, на думку Аннегрет Крамп-Карренбауер, Німеччина та Україна «не поведуться на цю російську гру».

Передісторія

Ситуація на Донбасі загострилася наприкінці березня. На цьому тлі Росія здійснює нарощення своїх військ біля кордонів України. Пентагон закликав Росію пояснити свої дії щодо нарощування військових сил на кордоні з Україною та в окупованому Криму.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський за підсумками переговорів у Парижі в п'ятницю закликали Росію відвести війська від кордону з Україною.

Вода і люди. Навіщо потрібна «Кримська платформа», якщо росіяни на неї не зважатимуть