Росія в ООН заявила, що в Україні знайшли американські дрони для «бойових» комарів

Василь Небензя, постійний представник росії при ООН заявив, що на території України знайшли дрони, які повинні були переносити заражених інфекціями комарів.

Про це він заявив на засіданні Радбезу ООН.

За його словами, у березні російські війська нібито знайшли на території Херсонської області три безпілотні літальні апарати з контейнерами по 30 літрів, здатних переносити заражених комарів.

«Відомо про запатентований в США дрон, здатний поширювати комарів, заражених небезпечними вірусами. Все це викликає побоювання в Росії. Такий безпілотник транспортує в заданий район контейнер з великою кількістю комарів — переносників інфекцій і вивільняє їх. При укусі комарі інфікують атакованих людей збудниками особливо небезпечних захворювань», — заявив Небензя.

Також він додав, що рф отримала якісь документи про «поширення небезпечних інфекцій через птахів, які мігрують, зокрема високопатогенного грипу та хвороби Ньюкасла, і кажанів, зокрема здатних інфікувати людину збудників чуми, лептоспірозу, бруцельозу, а також коронавірусів і філовірусів».

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти та сергій шойгу, міністр оборони рф, поширили інформацію, що Україна збирається підірвати на своїй території так звану «брудну бомбу» — ядерний боєприпас, а потім звинуватити в цьому рф.

Влада України заперечує звинувачення росії у розробці «брудної бомби» і вважає заяви російської сторони «абсолютним і цілком передбачуваним маренням».

А у Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що російські спроби провести інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) щодо провокації з «брудною бомбою» повністю провалилися.  За даними відомства, світова спільнота не повірила у фейкову інформацію кремля.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що таке «брудна бомба» та як західні країни відреагували на нові вигадки країни-агресорки