Росія відправить до Казахстану військових, які захоплювали Крим та Донбас — ЗМІ
Getty Images

З Росії на допомогу Казахстану відправлять військових із 45-ї окремої бригади спеціального призначення, 98-ї дивізії та війська Центру спеціального призначення «Сенеж».

Їх помітили під час захоплення Криму та війни на Донбасі, повідомляє InformNapalm.

Згідно з розслідуванням, зі складу 98-ї дивізії в Україні помітили військових 217-го та 331-го парашутно-десантного полку.

А у 2014 році 45-й окремий полк розгорнули до бригади, щоб збільшити чисельність повітряно-десантних військ РФ. Раніше у бригаді служив один із ватажків бойовиків на Донбасі — Ігор Гіркін.

За попередніми даними, бойовиків з РФ можуть задіяти для «зачистки» в найбільш бунтівних містах Казахстану. А згодом їх направлять на місця, які стратегічно важливі для Росії. Йдеться про полігон із випробування засобів ПРО, космодром Байконур та інші.

Раніше Chas News повідомляв, що експерт оцінив, чи піде Росія в Казахстані за «українським сценарієм». Дипломат Володимир Джиджора не виключає, що протести, які на початку 2022 року охопили Казахстан, цілком можуть бути спровоковані та зрежисовані з Росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Не можна виключати, що події в Казахстані зрежисовані росіянами»