Росія вже виступає проти вступу України до ЄС
Дмитро Полянський

Заступник постпреда рф у Радбезі ООН Дмитро Полянський заявив, що позиція росії вже виступає проти можливого вступу України до Євросоюзу.

Про це повідомляє російське державне агентство РИА «Новости».

«Позиція росії щодо бажання Києва вступити до ЄС змінилася, тепер вона схожа на позицію щодо вступу України до НАТО», — сказав ворожий дипломат.

Нагадаємо, після переговорів у Стамбулі російська делегація говорила, що Москва не виступає проти набуття Україною членства в Євросоюзі.

Також Полянський озвучив кілька погроз на адресу країн Заходу. Так, за словами Полянського, вступ Фінляндії та Швеції до НАТО «не буде ударом по безпеці росії», але після розміщенням там підрозділів Альянсу ці території стануть «можливою ціллю для військових рф».

Пригрозив дипломат і застосування ядерної зброї. «Якщо ви погрожуєте ядерній державі, ви маєте враховувати усі варіанти», — так він відповів на запитання про можливість використання Москвою цією зброї масового знищення.

Нагадаємо, 12 травня Саулі Ніїністе та Санна Марін, президент та прем'єр Фінляндії, заявили про свою підтримку вступу країни до НАТО. Після цього мзс рф заявило, що у такому разі «росія буде вимушена прийняти кроки у відповідь як військово-технічного, та і іншого характеру».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нова маячня росії: Pfizer та Moderna керували біолабораторіями в Україні