Рвеш бюлетень з опитуванням на виборах?  Хуліган!
УНІАН

Псування бюлетенів зі всеукраїнським опитуванням президента Володимира Зеленського в день місцевих виборів може бути кваліфіковане правоохоронними органами як «дрібне хуліганство».

Про це в інтерв’ю журналістці, ведучій програми на «Радіо НВ» Крістіні Бердинських розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Так він прокоментував заклик українських письменників Віталія та Дмитра Капранових розривати такі бюлетені.

«Я думаю, це буде [кваліфіковано як] дрібне хуліганство. Ми ж не розриваємо книги братів Капранових, якщо нам щось не подобається. Розривати бюлетені, штовхати агітаторів — це буде незаконно і буде порушенням громадського порядку», — заявив заступник голови МВС.

 

Що робити з так званим "опитуванням президента"? Для себе ми визначилися - треба підійти до столика з опитуванням,...

Posted by Брати Капранови on Monday, October 19, 2020

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, стаття «Дрібне хуліганство» передбачає накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Також Геращенко уточнив, що проведення «опитування Зеленського» справді може збільшити кількість конфліктних ситуацій в день виборів.

Як ми повідомляли раніше, з ідеєю опитування Зеленський виступив 13 жовтня.

На ньому як на частині своєї програми з народовладдя президент наполягав у своєму посланні до Верховної Ради України.

 

Не питай мене чому