Сам собі президент. Для Лукашенка провели таємну інавгурацію

У середу, 23 вересня, в Мінську провели термінову і таємну церемонію інавгурації Олександра Лукашенка. Відбулась вона на тлі невизнання результатів виборів президента Білорусі Європою і акцій протесту в країні.

Інавгурація Лукашенка не анонсувалась. Державні ЗМІ коротко повідомили, що Лукашенко виголосив присягу  білоруською мовою. «У цей урочистий день президент присягає на вірність Батьківщині і народу з особливим почуттям. У ньому дуже багато гордості за білорусів, які з честю пройшли випробування на міцність, перш за все, своїх переконань», — заявила людина, яку називають останнім диктатором Європи.

Після виголошення присяги Лукашенко підписав акт про її прийняття, а голова ЦВК Білорусі вручила Олександру Лукашенку посвідчення президента Республіки Білорусь. 

В білоруській опозиції таємну інавгурацію Лукашенка вже порівняли зі злодійською сходкою. «Ми стали свідками безпрецедентної ситуації. Президент, який має піти, але стверджує, що набрав більше 80 відсотків голосів на виборах, провів спецоперацію по своїй самоінавгураціі. Під охороною ОМОН, в обстановці таємниці і секретності, у вузькому колі терміново звезених чиновників. Це більше нагадує злодійську сходку для коронації чергового злодія у законі», — заявив Павло Латушко, член президії Координаційної ради Білорусі.

За словами активіста, тепер Лукашенко для них «ніхто, прикра помилка історії і ганьба цивілізованого світу».

Латушко заявив, що вони ніколи не погодяться з фальсифікацією і вимагатимуть нових виборів. Також у  Координаційній раді закликали всіх білорусів розпочати безстрокову акцію непокори.

Раніше Сhas News інформував про жорсткі зачистки мирних демонстрацій протесту в Білорусі.