СБУ провела «контррозвідувальну перевірку» у єдиному храмі УПЦ МП в Івано-Франківську

27 листопада Служба безпеки України провела «контррозвідувальні безпекові заходи» на території єпархіального управління та культової споруди місцевої єпархії УПЦ (МП) у Івано-Франківську.

У спецслужбі розповіли, що ці заходи провели «у межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні».

За участі представників церкви правоохоронці провели огляд території та приміщень єпархії для виявлення заборонених до обігу предметів та здійснили перевірку осіб на території єпархії щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державі.

Храм Різдва Христового Івано-Франківськ

В СБУ заявили, що усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:

  • перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «руского міра»;
  • недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

СБУ обшук Івано-Франківськ

За даними Суспільного, обшуки проходили на території та в храмі Різдва Христового, на вулиці Довженка. Це останній храм в Івано-Франківську, який належить УПЦ МП. Навесні громада міста виступила за перехід храму до ПЦУ, однак УПЦ (МП) оскаржила це рішення у суді та провела власні парафіяльні збори, які виступили проти переходу до ПЦУ.

Нагадаємо, протягом останнього тижня СБУ вже провела «контррозвідувальні безпекові заходи» у Києво-Печерській Лаврі, а також в єпархіях та кількох монастирях УПЦ (МП) у Рівненській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ знайшла мільйони готівки та «сумнівних» громадян рф у церквах УПЦ МП (фото)