Щодня на фронті гинуть 30-50 українських військових — Подоляк

Зараз на фронті щодня гинуть близько 30-50 українських військових. Про це заявив Михайло Подоляк, радник голови ОП, в інтерв'ю ВВС.

«Я думаю, що десь 30-50 людей (гинуть щодня, —ред.) Але, знову ж таки, нам говорити про це не зовсім коректно. Коректніше, коли конкретні цифри, скільки гине людей, дасть Генеральний штаб ЗСУ», — зазначив він.

За його словами, порівняно втрати наших військових зменшилися у 2,5-3 рази порівняно з періодом, коли відбувався перехід до етапу «артилерійської позиційної війни» і росія засипала наші війська великою кількістю снарядів.

Подоляк запевняє, що зараз ситуація змінилася.

«По-перше, тому, що по логістичних центрах російської армії дуже ефективно працюють наші РСЗВ. По-друге, йде передислокація російської армії по всій лінії фронту. І третє — наші вже пристосувались до тактики російської армії і більш мобільно, більш ефективно обороняються», — розповів він.

Нагадаємо, наприкінці травня — початку червня президент Володимир Зеленський та міністр оборони Олексій Резніков казали, що щодня на фронті гинуть до 100 військових і ще до 500 отримують поранення.

При цьому Михайло Подоляк тоді озвучував втрати на рівні 100-200 людей на добу, а голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія взагалі під час поїздки до США розповів про загибель від 200 до 500 військових щодня.

Вже у липні Резніков заявив, що найбільші втрати ЗСУ несли у травні і озвучені різними посадовцями цифри стосувалися саме цього місяця. Тоді, за словами міністра, «до ста хлопців і дівчат, на жаль, гинуло, і до 300-400 було поранених». При цьому він запевнив, що потім наші втрати сильно знизилися і вони «суттєво відрізняються від величезних втрат ворога».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

За місяць окупанти на Донеччині просунулися не більше ніж на 10 км — британська розвідка