Сенатори закликали Трампа надати Байдену доступ до звітів розвідки
Getty Images

Американські сенатори-республіканці закликали чинного очільника США Дональда Трампа надати кандидату у президенти Джо Байдену доступ до звітів розвідки.

Про це повідомляє Reuters.

Видання пише, що обраний президент має отримати такі брифінги, щоб дізнатися про загрози, з якими стикаються США. Сенатор Джон Корнін назвав це частиною процесу передачі влади.

Його підтримали й колеги-республіканці. Серед них були й активні прихильники Трампа Ліндсі Грем, Рон Джонсон, Джеймс Ланкфорд і Чак Грасслі.

Водночас головний республіканець в Палаті представників Кевін Маккарті виступив проти цієї ідеї. Він підкреслив, що Байден «зараз не президент».

Довідка 

Підрахунок голосів у США ще не завершений. Проте аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Chas News повідомляв, що 7 листопада Джо Байден переміг на виборах США. Наразі відомо, що ексвіцепрезидент набрав 290 голосів виборників, Трамп — 217. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером.

Раніше ми писали, що таліби закликають Байдена дотримуватися угоди про виведення американських військ.

США збережуть санкції проти РФ при новому президенті — сенатор