Шанхай став найбільш поєднаним авіасполученням містом у світі й обігнав Лондон
King of Hearts

Шанхай обігнав Лондон у «гонці авіаперевезень» і став найбільш сполученим містом у світі, оскільки коронавірус зупинив міжнародні подорожі.

За даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), у Лондоні спостерігається 67-процентне падіння рівня авіаперевезень і зв’язків, які вони давали.

Шанхай піднявся в рейтингу і чотири найбільш сполучені за допомогою авіації міста зараз знаходяться в Китаї, повідомляє ВВС.

IATA заявляє, що пандемія «скасувала століття прогресу» у зв'язку між містами.

Різка зміна демонструє, в яких масштабах впродовж останніх місяців було переформатовано сполучення у світі. Тут немає переможців, лише деякі гравці отримали менше травм. За короткий проміжок часу ми скасували столітній прогрес у зближенні людей та з'єднанні ринків

Великі транспортні вузли, включаючи Лондон, Нью-Йорк і Токіо, сильно постраждали від різкого скорочення рейсів через них.

Повітряні подорожі в межах Китаю загалом відновилися й під час сезону відпусток під назвою «Золотий тиждень» 425 млн людей подорожували країною, за даними китайського міністерства туризму.

Китай також поступово відкриває коридори для подорожей та обговорює угоди про безкарантинні поїздки з низкою країн, включаючи Японію та Сингапур.

Чотири найбільш пов’язаних перельотами міст світу зараз — Шанхай, Пекін, Гуанчжоу та Ченду.

На початку цього тижня президент Китаю Сі Цзіньпін закликав до «глобального механізму», який би використовував QR-коди для відкриття міжнародних подорожей.

Велике падіння

Але решта Азії не впоралася з вірусом так добре. Столиця Таїланду Бангкок та Гонконг зазнали стрімкого падіння у авіаперелотах — на 81%.

Індекс повітряної зв’язку IATA вимірює, наскільки добре зв’язані міста країни з іншими містами світу, що має вирішальне значення для торгівлі, туризму, інвестицій та їх економіки.

За оцінками організації, 46 млн робочих місць, задіяних у повітряному транспорті, знаходяться під загрозою.

За останні два десятиліття кількість міст, безпосередньо пов'язаних повітряним транспортом, зросла більш ніж удвічі, тоді як витрати на поїздки значно впали.

«До пандемії COVID-19 зростання авіасполучення було світовою історією успіху», — додав Мікош.

Раніше ми писали, про що говорив Зеленський в інтерв’ю «Сіньхуа»  — зокрема, про безвіз для китайців та товарообіг на $13 млрд.

Китай заявляє, що досягне стійкого та здорового зростання в 2021-2025 роках.

Китай може стати найбільшим ринком предметів розкоші до 2025 року, прогнозує компанія Bain & Company