Шеріл Сендберг покидає компанію Meta (Facebook)

Шеріл Сендберг, виконавча директорка компанії Meta (Facebook) повідомила про те, що вона покидає посаду. Шеріл пропрацювала в компанії 14 років і саме вона знайшла інструменти монетизації, які дозволили компанії заробляти на таргетованій рекламі, на інтересах та вподобаннях користувачів.

До Meta (Facebook) Шеріл працювала в Google. Вона старша за віком, ніж Марк Цукерберг та його оточення, яке власне створило проект Facebook. Прийшовши в компанію, вона поставила за мету знайти спосіб монетизації її аудиторії та залучити рекламодавців. Проте райдужними були лише перші 7-8 років роботи Шеріл. Потім саме на неї посипалися звинувачення в тому, що Facebook перетворилась на машину поширення фейків та інструмент маніпуляцій користувачами.

Скорочення впливу Шеріл Сандберг почалося ще у 2018 році, коли Цукерберг реорганізував топ-менеджмент та коли запросив Ніка Клегга на посаду керівника відділу з глобальних питань.

Саме Нік Клегг з початку війни став основним спікером, який розповідав про нові правила Meta, пов’язані з війною в Україні – правила щодо мови ненависті чи блокування акаунтів російських державних медіа.

Шеріл Сандберг є авторкою двох книжок, виданих в Україні — це «Включайся!» та «План Б».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Facebook та Instagram стануть менше блокувати українські пости про війну — Федоров