Словаччина юридично підтримуватиме вступ України в НАТО
Pixabay

Уряд Словаччини затвердив стратегію зовнішньої політики на 2021 рік. У ній визначені напрямки співпраці з Україною та підтримка її євроатлантичних прагнень. Тобто Братислава юридично підтримуватиме вступ Києва в НАТО.

Про це повідомила пресслужба уряду Словаччиини.

«Стабільна, демократична та процвітаюча Україна залишається стратегічним інтересом Словацької Республіки. Словаччина після візиту президента Володимира Зеленського у вересні 2020 року продовжить поглиблювати політичний діалог і практичне співробітництво з Україною, допомагаючи їй у процесі реформ і перетворень на всіх рівнях державне управління», — йдеться у повідомленні.

Словаччина також планує взяти участь у зусиллях міжнародного співтовариства щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі та відновлення територіальної цілісності України.

«Ми продовжимо підтримувати євроатлантичні прагнення України і просувати її пріоритет в порядку денному ЄС і НАТО», — зазначили словацькі урядовці.  

Словаччина братиме й участь в заходах в рамках Кримської платформи. Вже запланована участь словацьких спеціалістів у міжнародних місіях в Україні — СММ ОБСЄ, EUAM, EUBAM.

У відносинах з Росією Словаччина й надалі проводитиме санкційні заходи.

Chas News повідомляв, що НАТО надасть більше грошей на військову діяльність біля кордонів з РФ. 

Напередодні у НАТО розповіли, чому Україна ще не в Альянсі. 

Генсек НАТО назвав великими викликами піднесення Китаю й дестабілізуючу поведінку Росії