Союзники попереджають: путін може оголосити війну 9 травня

Спецслужби країн-партнерів попереджають, що 9 травня володимир путін може оголосити повноцінну війну.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу за результатами робочого візиту до Польщі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«За даними партнерських спецслужб, у Росії є такі наміри 9 травня оголосити повноцінну війну. Такі розмови, ми розуміємо, що є, такі можливості обговорюють у вищому політичному керівництві. Чи станеться це – дивитимемося», — відзначив голова уряду.

За його слову, таке рішення путіна в черговий раз підтвердить, що росія оголосила війну цивілізованому демократичному світу.

«Україна відстоюватиме свою свободу, свою територію, свій суверенітет, життя наших сімей і нашу землю. У будь-якому разі ми боротимемося до повної перемоги над окупантом», — наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, за словами Кирила Буданова, очільника Головного управління розвідки Міноборони, в росії вже йде прихована мобілізація, а у відкриту її путін планує оголосити саме 9 травня. При цьому обґрунтувати це рішення він нібито збирається гаслами, що росія воює не з Україною, а з англосаксонським світом.

Раніше про можливість оголошення війни путіним під час параду 9 травня повідомляли американські ЗМІ.

При цьому дмитро пєсков, речник путіна, стверджує, що ні мобілізацію, ні війну його роботодавець оголошувати не планує.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

9 травня путін відкриє другий фронт? Навіщо росії війна у Придністров’ї