США введе санкції проти Ірану до кінця каденції Трампа — ЗМІ
Getty Images

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує запровадити проти Ірану нові санкції до кінця каденції Трампа.

Про це повідомляє Axios, посилаючись на ізраїльські джерела.

«Адміністрація Трампа в координації з Ізраїлем і декількома країнами Перської затоки просуває план введення цілої серії нових санкцій проти Ірану в майбутні 10 тижнів, що залишаються до інавгурації Джо Байдена 20 січня», — йдеться в повідомленні видання.

8 листопада в Ізраїль прибув посланник адміністрації Трампа по Ірану Елліот Абрамс. Він провів зустріч з прем'єр-міністром країни Біньяміном Нетаньяху і радником з національної безпеки Меїром Бен-Шаббатом для обговорення плану санкцій, повідомляють виданню інсайдери.

За інформацією ЗМІ, адміністрація Трампа підготувала цільовий список іранських організацій, які потраплять під санкції.

У президента США вважають, що такий нові санкції посилять тиск на іранців і ускладнять для адміністрації Байдена повернення до ядерної угоди 2015 року.

«Трамп пішов, але ми залишаємося»

Водночас очільник МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф запропонував сусіднім країнам відновити співпрацю і діалог після завершення каденції Трампа.

«Трамп пішов, але ми з нашими сусідами залишаємося. [...] Ми простягаємо руки нашим сусідам, щоб співпрацювати в досягненні спільних інтересів наших народів і країн», — написав Заріф в Twitter.

Міністр назвав діалог — «єдиним шляхом для припинення розбіжностей і непорозумінь.

Під час правління Трампа США вийшли зі Спільного всеосяжного плану дій з Іраном та повернули економічні санкції проти Ірану. Цю угоду країни уклали у 2015 році.

Довідка

Підрахунок голосів у США ще не завершений. Проте аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Chas News повідомляв, що 7 листопада Джо Байден переміг на виборах США. Він набрав 290 голосів виборників, Трамп — 214. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером.

Раніше ми писали, що ціни на нафту злетіли після перемоги Байдена на виборах. 

Заборона на імміграцію. Байден планує скасувати ряд указів Трампа після інавгурації — WP