США ввели санкції проти 103 організацій Росії і Китаю, причетних до збройних сил двох країн
China Briefing

Уряд США ухвалив рішення ввести санкції проти китайських і російських організацій, які співпрацюють зі збройними силами Росії і Китаю.

Заяву про це оприлюднило Міністерство торгівлі США.

До списку санкцій чиновники внесли 45 організацій РФ і 58 організацій Китаю. Вони пов'язані з оборонними секторами цих країн, через що ці компанії підпадають під американські обмеження.

Серед російських організацій у списку є Міноборони, Служба зовнішньої розвідки, ракетно-космічний центр «Прогрес», Рособоронекспорт, а також корпорація «Ростех», компанії МіГ, «Цивільні літаки Сухого», «Туполєв», «Об'єднана авіабудівна корпорація». Також вперше з 2014 року американці внесли до списку підприємства «Росатому».

Нові обмеження запровадили проти тих, хто причетний до діяльності, яка суперечить національній безпеці або інтересам США в міжнародній політиці.

Компаніям з цього списку заборонять купувати в США певні товари і технології. Вашингтон сприяє за допомогою обмежень тому, щоб американські технології не йшли на користь «дестабілізуючим військовим програмам» двох країн. Американські експортери, які хочуть продати товари або послуги російським компаніям, тепер зможуть звірятися з цим переліком.

Як зазначає Reuters, цей список не є остаточним. У міністерстві торгівлі США заявили, що американські компанії повинні продовжувати самостійно перевіряти чи компанії, з якими вони співпрацюють, пов'язані з військовими. Також агентство новин припускає, що публікація цього списку може розлютити Китай. Адже в листопаді новини про проєкт цього списку там назвали «неспровокованим придушенням китайських компаній з боку США».

DW оприлюднило відносно спокійну реакцію «Ростеху» на включення до списку. «Ми вже забули, як це — жити без санкцій. Тому нічого нового», — стверджують представники російської корпорації.

19 грудня Штати запровадили економічні санкції проти півсотні організацій з КНР.

Chas News повідомляв, що США ввели обмеження візового режиму для членів Комуністичної партії Китаю.

Посли ЄС продовжили економічні санкції проти Росії