США ввели санкції проти російських компаній через робітників з КНДР
Getty Images

19 листопада США запровадили санкції проти російської компанії, а також північнокорейської корпорації, яка працює в РФ, через незаконне використання робочої сили з КНДР на російських об’єктах.

Про це повідомляє Мінфін США.

У чорний список потрапили російська будівельна компанія Mokran LLC і північнокорейську компанію Cholsan General Trading Corporation.

«Північна Корея має довгу історію експлуатації своїх громадян, відправляючи їх у віддалені країни для роботи в виснажливих умовах, щоб фінансово підтримати Пхеньян і його збройові програми», — наголосив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Очільник Мінфіну підкреслив, що країни, які ще приймають північнокорейських робітників, повинні відправити їх додому.

Довідка

Резолюція Ради Безпеки ООН 2017 року вимагала, щоб всі країни відправили додому всіх північнокорейських робітників до 22 грудня 2019. Таким чином в органі ООН хотіли завадити КНДР заробляти іноземну валюту для ядерних і балістичних ракетних програм.

Пхеньян заробляв понад $500 млн на рік від майже 100 тис. робітників за кордоном. З них близько 50 тис. працювали в Китаї і 30 тис. в Росії, кажуть у Мінфіні США.

Chas News повідомляв, що Палата представників Конгресу США рекомендує уряду ввести санкції проти РФ за отруєння Навального.

Раніше сенатор-республіканець запевнив, що США збережуть санкції проти РФ при новому президенті.

Знищення свободи. США пригрозили Китаю санкціями через відсторонення опозиційних депутатів у Гонконгу